Ens ho mengem tot

Enguany hem iniciat al menjador un nou Projecte dins de les escoles+sostenibles. Els infants de 3r curs de primària són els protagonistes ! Es tracta de sensibilitzar-los sobre el malbaratament alimentari, de la petjada ecològica de determinats aliments, de fer-los particeps i treballar conjuntament la responsabilitat i que tinguin un pensament crític.

Cada mes hem de calcular el malbaratament d’un aliment en concret, aquest mes de gener van ser els macarrons amb tomàquet, al mes de febrer la mandarina, al mes de març les llenties, el mes de abril la mongeta tendra amb patates i al mes de maig un menú complert.

Primer els monitors (Enric, Claudia i Montse) vam tenir una formació amb les escoles+sostenibles (Arnau i el Natxo) per explicar-nos el projecte i conèixer com ho han fet en altres escoles. Després els hi vam explicar als nens i aquesta setmana hem dut a terme el projecte. Vam calcular el que es van servir de macarrons i el malbaratament. També van veure un vídeo on van veure com es desenvolupa aquest projecte, hem fet un joc i el més important és l’experiència i el protagonisme que han tingut els nens i que tindran al llarg d’aquest curs.

Els monitors estem molt contents i cal remarcar que només hi va haver-hi un malbaratament d’un 0,01 %.

Us deixem un recull de fotografíes i vídeos…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.