Benvolgudes famílies,

Un any més, des de Valors tindrem l’orgull i la responsabilitat de gestionar el temps de migdia a l’Escola. És per això que volem compartir amb vosaltres algunes pinzellades del nostre projecte i la il·lusió que ens fa poder treballar-hi per seguir consolidant un espai de tots i totes, en el que esperem que els vostres infants gaudeixin del menjar, aprenguin la importància d’una bona alimentació i segueixin creixent.

El projecte d’enguany, tot i les circumstàncies excepcionals que ens envolten, compta amb uns objectius que volem compartir amb vosaltres:

 • Treballar amb el millor producte, ecològic, comprat directament al productor i sense intermediaris, sempre de temporada i de proximitat. 
 • Fer elaboracions basades en la dieta mediterrània, gustoses, adaptades a cada estació de l’any i originals per tal que els infants gaudeixin del menjar. 
 • Fer que l’equip humà d’educadors i personal de cuina continuï sentint-se recolzat i treballi a gust per donar la seva millor versió. Ja formen part de la família de Valors! 
 • Consolidar un projecte educatiu on el temps de migdia segueixi formant part de l’educació transversal dels vostres fills i filles. Ara, a més, amb el repte d’adaptar aquesta manera de fer a la normativa COVID-19 que complirem de manera escrupulosa.

Tot això ho seguirem fent des de la proximitat, la transparència i la vocació de servei i amb ganes d’incorporar propostes i sensibilitats, vinguin d’on vinguin.

El curs que estem a punt de començar no tenim clar encara  si podrem gaudir de noves aventures de la Leo, almenys no ho fèiem habitualment. Tot i així buscarem la manera que en la distància pugui seguir educant i dinamitzant els migdies. Seguirem explorant les virtuts de la bona alimentació i treballant la convivència i el respecte cap als demés i cap al medi ambient. Ens endinsarem en el món dels colors de manera transversal, tant des de l’alimentació, amb els menús que elaborarà l’equip de cuina, com en diferents activitats que realitzarem durant el temps de lleure. Viurem plegats noves normalitats, canvis emocionants i seguirem al seu costat en tot moment per acompanyar-los en totes aquestes experiències, que treballaran des de les comissions que esperem poder articular. 

Us volem transmetre, un cop més, la nostra il·lusió pel curs que iniciem la setmana vinent i reiterar-vos, tot i les circumstàncies, que tenim la bústia oberta a les vostres consultes, dubtes i suggeriments.

De part de tot l’Equip de Valors, us desitgem un bon curs a tots i totes i us volem agrair el privilegi d’alimentar i educar els vostres fills i filles. Mirarem de donar el millor de nosaltres cada dia per estar a l’alçada del que s’espera de nosaltres. 

Recordeu que podeu visitar somvalors.com o contactar-nos a través del correu electrònic a info@somvalors.com

També tindreu, com el curs passat, aquest bloc específic del temps de migdia on us informarem de totes les novetats i a partir de la setmana vinent penjarem els menús a la web de l’escola, a l’apartat de menjador.

I recordeu que «sols caminem més ràpid. Junts, arribem més lluny!»

Què menjaran els vostres fills i filles?

 

 • Verdura: de proximitat, del nostre hort al maresme i sempre ecològica certificada. Els nostres productors ens la portaran dos cops per setmana. 
 • Fruita: igual que amb la verdura, ecològica certificada i en gran part del maresme. Algunes excepcions, com el plàtan, no les plantarem al nostre hort però seran també producte ECO certificat. 
 • Arròs, pasta i llegum: de proximitat, ecològic certificat. Intentarem introduir la variant integral, amb més aportació de nutrients i menys manipulació. 
 • Iogurt:Aquest curs treballarem amb iogurts de la Fageda, projecte amb el que tenim un vincle especial per tal d’evitar la manipulació a la que ens obliga el iogurt a granel. Tan bon punt la normativa es normalitzi, recuperarem l’antic format amb iogurt ECO. 
 • Peix: 2 cops al mes serà fresc, salvatge i de les costes catalanes. 
 • Pollastre: amb alimentació vegetal, mínim amb un 65% de cereals, dels quals com a mínim un 50% de blat de moro; sacrificat almenys amb 56 dies i criat amb sistema extensiu. Pollastre de pagès! 
 • Vedella i porc: la carn serà fresca i d’un escorxador de confiança que visitem sovint i que gaudeix de tota la nostra confiança.